Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a indemnat duminica toate partile "sa se abtina sa recurga la violenta si la forta" in Ucraina, in urma unor confruntari, in cursul unei manifestatii, soldate cu peste 100 de raniti in capitala, relateaza AFP.

"In aceasta (duminica) seara, la Kiev, numerosi ucraineni continua sa isi exprime sustinerea ferma fata de relatii mai stranse cu Uniunea Europeana. Pretutindeni, oamenii au dreptul sa se exprime in mod democratic", afirma el, citat intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

"Indemn toate partile sa se abtina cu orice pret sa recurga la violenta si la forta", care "nu sunt mijlocul bun de solutionare a diferentelor politice intr-o societate democratica", adauga Rasmussen, indemnand pe "fiecare sa actioneze cu respectarea regulilor constitutionale si democratice".

"NATO respecta deplin ucrainenii si idealurile democratice ale natiunii ucrainene", conchide secretarul general al NATO, indemnand Ucraina, "care prezideaza Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, sa-si respecte deplin angajamentele internationale fata de libertatea de exprimare si reuniune".

O manifestatie la care au participat cel putin 100.000 de persoane - sute de mii potrivit opozitiei -, a avut loc duminica la Kiev, in semn de protest fata de schimbarea pozitiei presedintelui Viktor Ianukovici, care a suspendat saptamana trecuta pregatirea unui acord cu UE.

Confruntari in cursul manifestatiei s-au soldat cu aproximativ 100 de raniti in randul politistilor, potrivit autoritatilor, iar municipalitatea a anuntat ca primeau ingrijiri 53 de persoane, dintre care 14 erau spitalizate, fara sa precizeze daca printre acestea se aflau politisti.

Opozitia a indemnat duminica seara la continuarea actiunii de ocupare a centrului Kievului.

Citeste si: REVOLUTIE la Kiev. Protestatarii anti-guvern au preluat controlul Primariei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.