Reducerile de Black Friday au debutat de joi seara in Statele Unite Ale Americii, iar americanii nu au ezitat sa se calce in picioare si sa se bata pentru un prajitor de paine.

Sezonul de cumparaturi este mai mic anul acesta decat in anii trecuti, datorita apropierii dintre Ziua Recunostintei si Craciun. Prin urmare, magazine precum Walmart, KMart, Macy si Target au luat decizia sa avanseze Black Friday cu o zi si sa deschida usile magazinelor de joi seara.

Milioane de americani au ales astfel sa-si sacrifice cina de Ziua Recunostintei, pentru a sta la coada in fata magazinelor.

Violentele au izbucnit in mai multe magazine, nervii consumatorilor fiind intinsi la maxim. In magazinul Walmart din Johnson City, in statul Tennessse, fiind nevoie sa fie chemata si o ambulanta. Un utilizator al retelei Youtube a filmat o parte din incident si a fost rapid dat afara din magazin.

Intr-un alt magazin din acelasi lant, de data aceasta in comitatul San Berdino, trei clienti s-au luat la bataie pentru ca nu se respecta ordinea la coada, scrie nbclosangeles.com. Doua persoane implicate in bataie au fost luate in custodie de catre politisti.

Bataile izbucnite la Walmart au devenit atat de comune pentru Black Friday, incat a aparut si un hashtag special pe Twitter: "#walmartfights".

Magazinul Macy's din Herald Square, orasul New York, a fost vandalizat in materie de secunde, dupa ce clientii au navalit pe usi la miezul noptii.

Bineinteles, exista si exceptii. Magazine precum Costco, Patagonia, Barnes & Noble si altele au refuzat sa intre in joc si se vor deschide vineri pentru Black Friday.

Citeste si:
Latura intunecata a Black Friday: 7 cazuri in care consumerismul a luat-o razna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.