PCRM intentioneaza sa continue protestele fata de incheierea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana, a anuntat liderul formatiunii, Vladimir Voronin, care a apreciat ca tara poate ajunge in UE doar prin uniunea vamala a Rusiei, relateaza IPN in pagina electronica de marti.

Voronin a anuntat ca protestele vor continua nu doar pe strazile Chisinaului, ci si in Parlament. Liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) si-a exprimat indignarea fata de decizia guvernantilor moldoveni de a pleca la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnus fara sa tina cont de opinia poporului si a Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Mai mult decat atat, Voronin si-a exprimat speranta ca emisarii de la Bruxelles vor renunta la ideea asocierii cu Republica Moldova, in contextul in care in Ucraina, vecinul Republicii Moldova, acest demers a suferit un esec.

“Calea noastra spre UE este posibila doar prin Uniunea Vamala (...), o cale sigura si efecicenta. Moldova nu este pregatita pentru integrarea europeana”, a mai spus liderul partidului comunist de la Chisinau.

Voronin si-a exprimat ingrijorarea fata de parcursul european al tarii sale, in conditiile in care Uniunea Europeana este afectata de criza. “Cred ca, in 20 de ani, Uniunea Europeana nu va mai exista (...) Moldova nu va deveni niciodata membra a comunitatii. Lucrul cel mai important este sa aducem la cunostinta poporului aceasta realitate”, a apreciat fostul sef de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.