Marile puteri si Iranul au ajuns la un acord asupra programului nuclear al Teheranului in noaptea de sambata spre duminica, la Geneva, dupa patru zile de negocieri "dificile", aducand o speranta de iesire dintr-o criza care dureaza de zece ani, relateaza AFP.

Acordul a fost anuntat dupa mai multe ore de blocaj asupra "dreptului" la imbogatirea uraniului al Iranului, transmite MEDIAFAX.

"Am ajuns la un acord", a scris intr-un mesaj postat pe Twitter Michael Mann, purtatorul de cuvant al Inaltului Reprezentant UE pentru Politica Externa Catherine Ashton, care a condus negocierile, mandatata de ONU si Grupul 5+1. Mann nu a oferit detalii.

Acordul incheiat la Geneva asupra programului nuclear iranian va face "lumea mai sigura, Israelul si partenerii (Statelor Unite) in regiune mai siguri", a declarat secretarul de Stat John Kerry, intr-o conferinta de presa.

"Acest acord complet va face lumea mai sigura (...) si Israelul mai sigur, partenerii nostri in regiune mai siguri", a spus el.

"Prima etapa nu spune ca Iranul are dreptul la imbogatirea (uraniului), indiferent ce spun anumite comentarii de interpretare", a subliniat Kerry.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.