Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri ca europenii sunt cei care folosesc "amenintarile si santajul", ca raspuns la acuzatiile potrivit carora Rusia a exercitat presiuni pentru ca Ucraina sa abandoneze acordul cu UE, relateaza AFP.

"In legatura cu presiunile. Cand am aflat ca Ucraina va suspenda - nu va inchide, ci va suspenda - negocierile cu Uniunea Europeana (...), am auzit amenintari din partea partenerilor nostri europeni impotriva Ucrainei, pana la favorizarea manifestatiilor in masa", a declarat Putin in cadrul unei conferinte de presa, transmite MEDIAFAX.

"Iata presiunea, iata santajul", a adaugat presedintele rus.

"Vom vedea in zilele urmatoare daca Ucraina si Guvernul ucrainean cedeaza acestui santaj", a adaugat el.

"Presedintele ucrainean a propus negocieri tripartite (Ucraina-Rusia-UE). Suntem pregatiti sa participam la asemenea negocieri si aceasta va fi, intr-o oarecare masura, o testare serioasa a intentiilor partenerilor nostri europeni", a declarat el.

Referindu-se la avertismentele lansate de Moscova Kievului in ultimele saptamani in legatura cu consecintele comerciale pe care le-ar avea un acord de asociere intre Ucraina si UE, Putin a subliniat ca nu este o problema "politica, ci economica".

Acest ultim argument a fost avansat cu cateva ore mai devreme la Kiev de catre premierul ucrainean Mikola Azarov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.