Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat o intensificare a "propagandei de razboi" impotriva administratiei Park Geun-hye luna trecuta, in cadrul unei posibile schimbari de politica, a declarat miercuri un oficial guvernamental sud-coreean, citat de presa sud-coreeana.

Oficialul, care a solicitat protectia anonimatului, a spus, citat de site-ul koreaherald.com, ca autoritatile sud-coreene au cules informatii potrivit carora Kim Jong-un i-a ordonat sefului Departamentului Frontul Unit din cadrul Partidului Muncitorilor sa o vizeze pe presedinta sud-coreeana Park Geun-hye si Guvernul acesteia. Frontul este insarcinat cu relatiile intercoreene si exercita un control asupra agentiilor de spionaj nord-coreene.

"Ordinul a fost dat la inceputul lui octombrie, iar imediat dupa aceea diverse publicatii nord-coreene au inceput sa intensifice atacurile verbale la adresa presedintei si Guvernului", a declarat oficialul. In opinia sa, ritmul atacurilor si tonul limbajului par sa confirme informatiile, a caror verificare prin alte mijloace necesita timp, scrie MEDIAFAX.

Presa nord-coreeana a inceput sa o catalogheze pe Park Geun-hye, fiica fostului lider sud-coreean Park Chung-hee, drept o "dictatoare" care calca pe urmele tatalui ei, recurgand inclusiv la un limbaj vulgar pentru a o insulta pe presedinta. Lui Park Chung-hee, care a condus Coreea de Sud timp de 18 ani, ii este atribuita prosperitatea economica de care se bucura tara in prezent, insa regimul sau autoritarist a fost criticat pentru numeroase abuzuri.

Potrivit oficialului citat, Phenianul ar sustine, de asemenea, o coalitie a unor opozanti ai presedintei cu scopul de a-i slabi baza sustinerii publice. O confirmare a acestei suspiciuni ar semnala o schimbare a politicii nord-coreene in acest domeniu, a apreciat el, citat de agentia Yonhap.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.