Oficiali din domeniul apararii din Israel si Statele Unite au efectuat cu succes cel de-al doilea test de interceptare a unor rachete cu raza scurta de actiune cu ajutorul unui nou sistem de aparare, a anuntat miercuri Ministerul israelian al Apararii.

Testul, desfasurat de Organizatia israeliana de aparare antiracheta si Agentia americana de aparare antiracheta, a fost efectuat cu sistemul de interceptare Prastia lui David, afirma ministerul intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

Testul, cel de-al doilea al acestui sistem, a fost efectuat in sudul Israelului, adauga textul.

Primul test de acest tip a avut loc in noiembrie 2012, la cateva zile dupa incheierea unui armistitiu care a pus capat unei perioade de opt luni de lupta intre Israel si activisti palestinieni din Gaza.

In acea saptamana, au fost lansate peste 1.000 de rachete impotriva Israelului, multe dintre ele fiind interceptate de un alt sistem de aparare, Iron Dome, care este capabil sa neutralizeze barajul de rachete din Gaza cu raza de actiune scurta si medie.

Israelul dispune si de sistemul Arrow II, conceput pentru a neutraliza rachetele balistice cu raza lunga de actiune, in special iraniene si siriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.