Conservatorii britanici urmeaza sa-i ceara marti premierului David Cameron sa nu deschida frontierele migrantilor din Romania si Bulgaria, numerosi parlamentari din cadrul puterii unindu-se in jurul unui plan de prelungire a restrictiilor pana in 2018, relateaza Daily Mail online.

Potrivit publicatiei, zeci de parlamentari conservatori ar urma sa sustina masura si sa exercite o uriasa presiune asupra premierului ca acesta sa sfideze Uniunea Europeana (UE) pe tema reglementarilor cu privire la libertatea de miscare. Propunerea urmeaza sa fie prezentata unei comisii de parlamentari marti si poate fi supusa unui vot in Camera Comunelor in decurs de cateva saptamani.

Nigel Mills, un deputat din Amber Valley, in Derbyshire, este conducatorul acestei campanii. In cazul in care propunerile sale de modificare a legii migrarii (Immigration Bill) vor fi adoptate in Camera Comunelor, restrictiile pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor, care vor fi anulate la 1 ianuarie 2014, ar urma sa fie prelungite pana la sfarsitul lui decembri 2018, precizeaza Daily Mail. Acest lucru va provoca furie si eventual masuri judiciare din partea Bruxelles-ului, adauga publicatia.

Sustinatorii initiativei afirma, insa, ca masura va impidica exercitarea unor presiuni uriase asupra serviciilor publice, inclusiv asupra Sistemului National britanic de Sanatate (NHS) si pietii muncii, intr-o perioada in care numerosi britanici se confrunta cu somajul. Ea-i va permite totodata lui Cameron sa adopte o pozitie ferma in doua probleme considerate cruciale de sustinatorii sai, si anume Europa si migrarea, in contextul in care este acuzat ca pierde teren in fata UKIP, o formatiune nationalista xenofoba, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Interne a declarat in noaptea de luni spre marti ca Guvernul a prelungit controalele tranzitorii pe perioada maxima, pana la 31 decembrie 2013, si ca "nu este posibila prelungirea lor, conform prevederilor Tratatului de aderare negociat de Guvernul anterior". El a adaugat ca Executivul se concentreaza asupra reducerii "abuzurilor asupra libertatii de miscare intre statele membre si abordarii factorilor care atrag imigranti europeni in Marea Britanie", vizand un control dur asupra accesului la ajutoare si servicii sociale pentru "protectia" tarii.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Potrivit publicatiei britanice, care citeaza un studiu, opt din zece medici bulgari planuiesc sa munceasca in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.