Macheta unui monument religios - Virat Ramayan Mandir - care va deveni cel mai mare din lume dupa ce va fi finalizat, a fost prezentata saptamana trecuta in localitatea Patna (India) de Nitish Kumar, guvernatorul statului indian Bihar.

Noul complex religios Virat Ramayan va avea o inaltime aproape de doua ori mai mare decat aceea a celebrului templu Angkor Wat din Cambodgia, potrivit India Today. Cu o inaltime de 65,5 metri, Angkor Wat este actualul detinator al titlului de "cel mai mare monument religios din lume".

Situl din India pe care va fi ridicat Virat Ramayan Mandir este deja pregatit pentru constructie, iar lucrarile vor incepe in curand, a precizat Acharya Kishore Kunal, secretarul grupului financiar aflat in spatele acestui proiect, Mahavir Mandir Trust. Complexul va include 18 temple cu turnuri inalte si va avea o capacitate de primire de 20.000 de vizitatori.

"Fondurile pentru noul templu vor fi donate de credinciosi, de oameni obisnuiti din intreaga tara", a declarat Acharya Kishore Kunal pentru Times of India, scrie MEDIAFAX.

Virat Ramayan Mandir nu este singurul proiect ambitios prezentat recent pentru construirea unui monument religios de amploare. Sotii Laurie si Mike Nowland, credinciosi crestini, incearca sa construiasca un monument urias in forma unei cruci - mai mare decat piramidele egiptene - in desertul Nevada, in jurul caruia va fi amenajat si un cimitir. Sotii Nowland spera ca inceapa lucrarile de constructie in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.