Cel putin 24 de persoane au murit si alte 28 au fost ranite luni dimineata in Egipt, intr-o coliziune intre un tren si doua vehicule, la o trecere la nivel cu calea ferata in sudul capitalei Cairo, a anuntat un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii.

Trenul marfar a intrat in coliziune cu un camion si un minibuz care transporta o familie care revenea de la o nunta, a declarat seful politiei pentru televiziunea de stat. Potrivit unor informatii anterioare de televiziune, trenul a lovit trei vehicule, inclusiv un minibuz.

Cateva zeci de ambulante au fost trimise la fata locului pentru a transporta ranitii la mai multe spitale din capitala, a anuntat politia.

Potrivit directorului Cailor Ferate egiptene Hussein Zakaria, cele doua vehicule nu au respectat semnalele de avertisment si nici barierele, incercand sa traverseze calea ferata, iar trenul a venit cu viteza mare.

"Autobuzul a accelerat pe trecerea la nivel cu calea ferata, potrivit primelor informatii", a declarat Zakaria pentru televiziune.

"Trecerea era blocata cu lanturi si existau semnale luminoase de avertisment", a continuat el, potrivit MEDIAFAX.

Pe trecerea la nivel cu calea ferata, angajati au "inchis lanturile inainte de apropierea trenului, si-au facut treaba", a spus oficialul.

Majoritatea persoanelor decedate luni erau membrii unei familii care revenea de la o nunta, a declarat seful politiei provinciei Giza, Kamal al-Dali. Conductorul trenului a supravietuit coliziunii. Garnitura si-a continuat drumul aproape un kilometru, dupa care s-a oprit, a precizat el.

Accidentul are loc dupa cateva zile de la reluarea integrala a traficului feroviar in tara, intrerupt din cauza tulburarilor care au urmat destituirii presedintelui Mohamed Morsi in iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.