Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, sambata, ca negocierile pe tema programului nuclear iranian au permis eliminarea domeniilor fundamentale de dezacord, oferind sansa reala de a se ajunge la un acord saptamana viitoare.

"Impresia noastra generala este ca exista o sansa foarte buna, care nu trebuie ratata", a declarat Lavrov intr-un interviu acordat postului rus TVT.

"Exista in continuaree dezacorduri fundamentale asupra unor chestiuni practice care trebuie rezolvate", a explicat seful diplomatiei ruse, avertizand ca Iranului nu trebuie sa ii fie puse conditii suplimentare.

Presa si liderii iranieni au acuzat Franta ca a provocat esecul negocierilor de la Geneva, saptamana trecuta, solicitand garantii ca Teheranul va renunta definitiv la programul nuclear militar.

Un oficial american de rang inalt a declarat vineri ca un acord cu Iranul in domeniul nuclear este "posibil" la urmatoarea runda de negocieri, prevazuta la Geneva, pe 20 noiembrie. "Vom lucra din greu saptamana viitoare. Nu stiu daca vom ajunge la un acord. Dar cred ca este posibil. Insa trebuie rezolvate unele probleme importante", a adaugat oficialul american, scrie MEDIAFAX.

Negocierile Iranului cu reprezentantii SUA, Marii Britanii, Frantei, Rusiei, Chinei si Germaniei s-au incheiat sambata trecuta, fara un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Israelul, Statele Unite si Uniunea Europeana suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.