Agenti si oficiali ai serviciilor secrete americane s-au comportat in mod necorespunzator in 17 tari in ultimii ani, a anuntat Washington Post vineri.

Cotidianul american a citat informatii furnizate de catre avertizori de integritate unei comisii din Senat care supervizeaza serviciile secrete.

Aceste informatii intra in contradictie cu pozitiile unor oficiali ai serviciilor de informatii, care afirma ca institutiile lor nu tolereaza comportamentul sexual neadecvat, a anuntat joi senatorul Ronald Johnon, un republican de rang inalt din cadrul Subcomitetului National pentru Securitate, citat de Washington Post.

Johnson a refuzat sa ofere mai multe detalii despre aceste acuzatii. Totusi, cotidianul a dezvaluit ca doua persoane informate au anuntat ca, potrivit acestor informatii, agenti si oficiali au angajat prostituate si au frecventat bordeluri in timpul calatoriilor in interes de serviciu.

Ei ar fi avut relatii extraconjugale, aventuri de-o noapte, sau ar fi intretinut legaturi de lunga durata cu cetateni ai altor tari care nu au fost declarati in forma cuvenita, a anuntat publicatia. Washington Post a adaugat ca unul dintre informatori i-a marturisist ca oficialii de rang inalt erau la curent cu aceste acte de comportament necorespunzator, scrie MEDIAFAX.

In aceasta saptamana, Washington Post a mai dezvaluit ca doi agenti ai Secret Service, care se ocupa de securitatea presedintelui american Barack Obama, au fost demisi din functie pe motiv de comportament necorespunzator si pentru ca au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor.

Potrivit Washington Post, Ignacio Zamora Jr., care era responsabil de aproximativ zece agenti angajati in cadrul serviciului de protectie a presedintelui Statelor Unite, ar fi fost surprins primavara trecuta in timp ce se intorcea in camera unei femei dintr-un hotel de lux situat in apropiere de Casa Alba, unde a uitat un glont din arma sa de serviciu.

In cursul anchetarii acestui caz, serviciile ar fi descoperit ca Zamora si un alt agent, Timothy Barraclough, au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor, precizeaza Washington Post, citand surse apropiate dosarului.

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.