Comunitatea evreilor din Italia a exprimat ingrijorare in legatura cu decizia unui sindicat de a acorda, pentru al doilea an consecutiv, un premiu numit "Adolf Hitler", castigatorul distinctiei urmand sa fie cunoscut pe 24 noiembrie, informeaza presa israeliana si italiana.

Sindicatul italian Federfauna a creat stupoare prin decizia de acordare a "Premiului Adolf Hitler", destinat persoanelor hartuite de activisti pentru drepturile animalelor care au pozitii exagerate, incalcand drepturile omului.

"Premiul Hitler reprezinta o condamnare a celor care incalca drepturile omului in numele ideologiei «drepturilor animalelor»", a explicat Massimiliano Filippi, liderul sindicatului Federfauna, citat de site-ul israelian Ynetnews.

Potrivit site-ului italian TGcom.it, numele castigatorului premiului va fi anuntat pe 24 noiembrie, in cursul unei ceremonii care se va desfasura la Bologna. "Hitler era un activist aprig pentru drepturile animalelor, manifestand, in acelasi timp, ura rasiala", explica Federfarma, sindicatul crescatorilor, comerciantilor si proprietarilor de animale din Italia, scrie MEDIAFAX.

Decizia de acordare a acestui premiu a fost condamnata de Asociatia Deportatilor din Bologna (ANED), care considera ca utilizarea numelui fostului dictator nazist este o "provocare inacceptabila".

Asociatia comunitatilor evreiesti din Italia a comunicat ca decernarea unui astfel de premiu "demonstreaza ura si intoleranta care continua sa existe nu doar in Italia, ci si in Europa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.