Grecia a obtinut de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) un imprumut in valoare de 550 de milioane de euro destinat constructiei de drumuri si, pentru prima oara in tara, finantarea firmelor mici si mijlocii in vederea infiintarii de locuri de munca pentru tineri, relateaza Kathimerini.

"La numai cinci luni dupa incheierea unor acorduri de finantare a comertului, am revenit in Grecia pentru semnarea unui pachet in valoare de 550 de milioane de euro in scopul finantarii dezvoltarii si crearii de locuri de munca", a declarat presedintele BEI, Werner Hoyer.

Circa 350 de milioane de euro vor contribui la finantarea constructiei a 239 de kilometri de noi autostrazi si reabilitarii altor drumuri existente, cu o lungime de 434 de kilometri, scrie MEDIAFAX.

Alte 150 de milioane de euro vor fi folosite la finantarea unor proiecte ale firmelor mici si mijlocii, din industrie, turism si servicii, prin intermediul Alpha Bank si Pancretan Cooperative Bank.

Restul de 50 de milioane de euro vor fi puse la dispozitia autoritatilor locale, pentru investitii in infrastructura de transport si educationala, cultura, reabilitarea unor constructii publice, protejarea mediului, eficienta energetica si infrastructura turistica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.