Coalitia Nationala, principala entitate a opozitiei siriene, a anuntat luni ca este de acord sa participe la negocierile de pace, cu conditia ca presedintele Bashar al-Assad sa renunte la putere si sa fie exclus din orice faza de tranzitie.
Intr-un comunicat, Coalitia Nationala Siriana anunta ca "doreste sa participe la conferinta (numita Geneva II), in baza unui transfer integral de putere si cu conditia ca Bashar al-Assad si cei care au mainile murdare de sange sirian sa nu joace niciun rol in faza de tranzitie si in viitorul Siriei". Aceasta decizie a fost luata de Adunarea Generala a Coalitiei, dupa doua zile de dezbateri la Istanbul, scrie MEDIAFAX.

In plus, opozitia cere deschiderea unor coridoare umanitare, pentru a permite ajutorarea sirienilor asediati si evacuarea civililor, precum si eliberarea unor prizonieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.