Ministrul grec al Ordinii Publice, Nikos Dendias, a declarat ca se teme de o "noua lovitura" extremista dupa asasinarea a doi membri ai partidului neonazist Zori Aurii, dupa uciderea unui antifascist.

"Imi este teama de o noua lovitura (...) si de o noua lovitura de razbunare, care a fost cea mai mare teama a mea dupa asasinarea lui Pavlos Fyssas", muzicianul antifascist ucis la jumatatea lui septembrie de un membru al partidului Zori Aurii, a subliniat ministrul pentru saptamanalul duminical To Vima.

Dendias a declarat ca se teme "de declansarea unei spirale de atacuri teroriste si o vendeta sangeroasa care va duce la lipsa de siguranta in societate".

Ancheta uciderii de catre doi necunoscuti, la 1 noiembrie a lui Emmanuel Kapelonis, in varsta de 22 de ani, si a lui Giorgos Foudoulis, in varsta de 27 de ani, doua garzi locale ale Zori Aurii, pe un bulevard de la periferia de nord a Atenei, este incredintata luptei impotriva terorismului.

Autoritatile examineaza in special pista grupurilor anarhiste sau a extremei stangi elene care au revendicat periodic, in ultimii ani, mai multe antentate, in general fara victime, scrie MEDIAFAX.

Aceasta dubla crima comisa cu 12 gloante si de la distanta de un metru, potrivit politiei, a avut loc la o luna si jumatate dupa ce muzicianul Pavlos Fyssas, in varsta de 35 de ani, a fost injunghiat mortal de un membru al partidului Zori Aurii la iesirea dintr-un bar de la periferia de sud-est a Atenei.

Uciderea acestui militant antifascist a socat Grecia si a determinat autoritatile sa lanseze in premiera o ofensiva impotriva Zori Aurii, acuzat de violente de mai multi ani dar care a beneficiat de un mediu de impunitate aproape totala.

Trei deputati ai partidului, intre care fondatorul si numarul doi in ierarhia formatiunii, au fost plasati in arest preventiv la inceputul lui octombrie, fiind inculpati pentru "apartenenta la o organizatie infractionala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.