In tarile din vestul Asiei, nordul Africii si nordul Europei traiesc cei mai nefericiti oameni din lume, scrie evz.ro.

Acestea sunt regiunile cu cele mai mare rate ale depresiei si, implicit, cele mai multe sinucideri, arata un studiu recent efectuat de Universitatea Queensland din Australia.

Studiul realizat de cercetatori australieni foloseste date preexistente despre prevalenta (numarul total de cazuri), incidenta (numarul de cazuri nou-aparute) si durata depresiei pentru a schita implicatiile reale depresiei la nivel mondial. In tarile unde oamenii nu sunt diagnosticati din cauza conditiei sistemului de sanatate (Irak) sau din cauza prejudecatilor populatiei (tarile din estul Asiei), cazurile inregistrate de depresie sunt rare.

Peste 5% din populatia tarilor din vestul Asiei, nordul Africii si Africa sub-sahariana, Europa de Est si de Nord, precum si din Caraibe sufera de depresie. De de alta parte, depresia se mentine la cote foarte scazute in tarile din estul si sudul Asiei, precum si in Australia si Noua Zeelanda.

Afganistan conduce clasamentul, avand in vedere ca o cincime din populatia tarii sufera de aceasta maladie. Cea mai fericita tara pare sa fie tara cu cea mai prospera economie - Japonia - cu o rata a depresiei de 2,5%. Cercetatorii au identificat printre cauzele fenomenului lipsa locurilor de munca si somajul ridicat, veniturile scazute si inechitatea sociala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.