Fratii Thierry si Gilbert Costes, care administreaza doua restaurante de lux din Paris, Le Georges si Café Marly, au fost acuzati de snobism estetic dupa ce doua foste angajate au dezvaluit ca oaspetii sunt asezati la mese in functie de aspectul fizic.

Astfel, proprietarii restaurantelor Le Georges, situat pe terasa centrului Pompidou, cu o vedere impresionanta asupra Parisului, si Café Marly, situat langa Luvru, ar fi dat instructiuni clare personalului sa ofere locurile mai bune la mese clientilor cu aspect fizic placut.

"Cei care arata bine sunt condusi la locurile mai bune, astfel incat poata fi vazuti de ceilalti, iar cei care arata mai putin bine sunt condusi spre locurile din colturile salii", au declarat doua foste angajate saptamanalului francez Le Canard Enchainé.

Acestea au precizat ca aceeasi regula se aplica si personalului, femeile care doresc un post la aceste restaurante trebuind sa aiba inaltimea si fizicul unui top-model, scrie MEDIAFAX.

Grupul Costes, condus de fratii Thierry si Gilbert Costes, detine mai multe restaurante si cafenele din Paris, precum si hoteluri si cinematografe.

Gilbert Costes si-ar fi facut un obicei din instruirea personalului cu privire la "principiile de frumusete" ale grupului Costes: "Daca oamenii arata bine, ii asezati aici, daca nu, ii asezati dincolo!"

Daca, din intamplare, un oaspete cu un aspect fizic mai putin placut este asezat la o masa mai buna, personalul este admonestat, proprietarii sustinand: "Toata lumea ii vede cand intra, ne strica imaginea".

Politica de angajare a personalului feminin este, de asemenea, foarte stricta: femeile cu varsta peste 30 de ani si care au mai putin de 1,70 m inaltime nici nu ar trebui sa aplice pentru vreun post al grupului Costes, conform surselor citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.