O specie mutanta de sobolani, imuna la otrava din cauza unei variatii genetice rezistente la toxine, a fost descoperita in anumite regiuni din Marea Britanie.

Alte doua specii de rozatoare au fost descoperite recent in Sussex, sporind temerile ca se inmultesc cu repeziciune. Se crede ca aceste doua specii provin de pe continent, cel mai probabil din Franta, scrie MEDIAFAX.

Ultimele doua specii de sobolani au fost gasite in Eastbourne, Hastings, Battle si East Grinstead, in sudul Angliei, iar acum au ajuns probabil si in Scotia.

"Otravurile cumparate din magazinele specializate, precum si acelea folosite de serviciile de deratizare, nu sunt eficiente impotriva acestora", a afirmat Dougie Clarke, de la Universitatea din Huddersfield, care a mai adaugat ca "(sobolanii, n.r.) poarta o multime de boli. De asemenea, rod cablurile electrice".

Exista chiar teama ca animalele de companie ar putea muri daca sunt muscate de noile specii de sobolani, din cauza cantitatii mari de otrava din organismul acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.