Arabia Saudita vrea sa cumpere cinci submarine din Germania in valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, o tranzactie care ar putea chiar sa se ridice pe termen lung la 25 de aparate pentru 12 miliarde de euro, a anuntat duminica o publicatie germana.

Intervievata de AFP, o purtatoare de cuvant a Guvernului german nu a vrut sa comenteze informatia aparuta in presa.

Potrivit saptamanalului Bild am Sonntag, cancelarul german a semnalat, intr-o scrisoare trimisa in aceasta vara, ca va examina cu interes cererea partii saudite, dupa crearea unui nou Guvern german.

Pentru moment, conservatorii cancelarului Angela Merkel si social-democratii negociaza crearea unui Guvern de coalitie. Negocierile ar trebui sa se finalizeze in decembrie, scrie MEDIAFAX.

Intrebata in legatura cu aceasta scrisoare, purtatoarea de cuvant a Guvernului german a refuzat sa o confirme sau sa o dezminta.

ThyssenKrupp, societatea germana responsabila de tranzactie, a refuzat, potrivit Bild am Sonntag, sa se pronunte asupra unor posibile discutii exploratorii. "Nu avem in plan sa livram submarine Arabiei Saudite", a anuntat intreprinderea germana, citata de publicatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.