Juan Carlos, regele Spaniei, in varsta de 75 de ani, va fi din nou operat pe 21 noiembrie, pentru inlocuirea unei proteze la soldul stang, o operatie care era deja prevazuta, dupa o precedenta interventie chirurgicala din luna septembrie, a anuntat luni casa regala spaniola.

Suferind de o infectie la sold, dupa inserarea unei proteze in noiembrie 2012, Juan Carlos a fost din nou operat pe 24 septembrie. Chirurgii au decis atunci sa intervina "in doi timpi" si sa insereze o proteza provizorie cu o durata de aproximativ doua luni.

Noua operatie va avea loc pe 21 noiembrie, la spitalul Quiron de Pozuelo de Alarcon, in apropiere de Madrid, si va fi coordonata de acelasi chirurg ca si precedenta, medicul Miguel Cabanela, un renumit specialist spaniol care locuieste in Statele Unite, a precizat un purtator de cuvant al casei regale spaniole, scrie MEDIAFAX.

Repetatele probleme de sanatate ale regelui, care a fost operat de opt ori din mai 2010 pana in prezent, si imaginea sa persoana in varsta, vizibil obosita, i-au determinat pe spanioli sa se gandeasca la o eventuala abdicare a monarhului in favoarea printului Felipe sau la o redefinire a rolului acestuia din urma, care pare, la varsta de 45 de ani, sa evite cu succes scaderea de popularitate cu care se confrunta monarhia spaniola.

Astfel, printul Felipe a prezidat pentru prima data, la Madrid, pe 12 octombrie, traditionala defilare militara organizata de ziua nationala a Spaniei.

Regele Juan Carlos, aflat in convalescenta, si-a reluat in ultimele saptamani activitatile oficiale intr-un ritm redus, la palatul Zarzuela unde locuieste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.