Israelul va construi o bariera la frontiera cu Iordania, potrivit presei israeliene, un lucru care ii infuriaza pe palestinieni inaintea unor intalniri cu secretarul de Stat american John Kerry.

Israelul afirma de mult timp ca intentioneaza sa mentina o prezenta militara in Valea Iordanului, careia plaestinienii i se opun, refuzand orice mentinere a unei prezente militare israeliene de-a lungul frontierei unui viitor stat plaestinian, in urma unui posibil acord de pace, mai ales in Valea Iordanului, in estul Cisiordaniei ocupate, scrie MEDIAFAX.

Cotidianul israelian Maariv scria duminica despre faptul ca premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis "sa construiasca o bariera de securitate in Valea Iordanului".

Potrivit ziarului, aceasta decizie apare pe fondul unor "divergente de opinie" si unui "impas in negocierile israeliano-palestiniene din cauza controlului militar asupta Vaii Iordanului".

Maariv scrie ca Netanyahu urmeaza sa aprobe lucrarile de construire "imediat dupa incheierea construirii barierei de la frontiera cu Egiptul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.