Un artist al companiei canadiene Cirque du Soleil a cazut in timpul spectacolului de vineri, cand prezenta publicului numarul intitulat "Roata mortii", si a fost spitalizat, iar starea lui este stabila, informeaza huffingtonpost.com.

Spectacolul "Zarkana" a avut loc la Las Vegas, vineri noapte. In jurul orei 19.00 (ora locala), barbatul prezenta publicului numarul "Roata mortii", cand a alunecat si a cazut de pe roata. Numarul implica doi artisti care fac acrobatii in interiorul unor roti in continua miscare, la mare inaltime.

Dupa accident, spectacolul a fost intrerupt, iar barbatul ranit a fost transportat imediat la University Medical Center din Las Vegas. Ranitul este in stare stabila si va fi externat in cateva zile.

Potrivit MEDIAFAX, accidentul a avut loc la cateva luni distanta de un altul, care din nefericire a fost mortal.

In iunie, tot la Las Vegas, acrobata Sarah Guyard-Guillot, care avea 31 de ani, a cazut de la inaltimea de 28 de metri dupa ce i s-a desprins cablul de siguranta, in urma ascensiunii prea rapide, si a murit.

In urma cu cateva zile, Administratia pentru sanatate si siguranta la locul de munca din Nevada (OSHA), care a citat Cirque du Soleil pentru sase capete de acuzare, a amendat compania cu peste 25.000 de dolari. Amenda a fost stabilita dupa ce au fost facute publice rezultatele anchetei, potrivit carora acrobata a murit din cauza faptului ca nu a fost antrenata suficient in privinta folosirii echipamentului. Totodata, Cirque du Soleil nu a indeplinit toate standardele de siguranta, potrivit aceluiasi raport.

Administratia a mai amendat Hotelul MGM din Las Vegas, unde a avut loc spectacolul, cu suma de 7.000 de dolari, pentru faptul ca si-a expus angajatii la accidente la locul de munca, referindu-se la scena deschisa si la materialele pirotehnice folosite in timpul spectacolelor Cirque du Soleil.

Accidentul a avut loc in timpul scenei finale a show-ului "Kà", ce include momente de acrobatie, arte martiale si spectacol de marionete.
Atat reprezentantii Cirque du Soleil, care afirma ca este primul incident de acest gen in 29 de ani de activitate, cat si cei ai Hotelului MGM au declarat ca vor face apel cu privire la decizia luata de OSHA.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

"Cirque du Soleil a facut o revizie completa a procedurilor si strategiilor sale de siguranta cu o zi inainte de tragicul accident in care a fost implicata Sarah", a afirmat purtatoarea de cuvant a companiei, Renée-Claude Menard. "Ne-am dublat eforturile pentru a garanta siguranta artistilor si a echipei", a mai precizat purtatoarea de cuvant.

Cirque du Soleil, care a sarbatorit 25 de ani de existenta in 2009, a fost creat in Québec in 1984 si a devenit apoi o multinationala a spectacolului. Reprezentatiile sale au fost vazute de peste 100 de milioane de persoane din 300 de orase din lumea intreaga. Printre creatiile sale cele mai reprezentative din ultimii ani figureaza "Kà", "Alegria", "Love", "Saltimbanco", "Quidam" si "OVO".

Citeste si:
Prinţul Philip a fost spitalizat într-o clinică din Londra
Prinţul Philip, în vârstă de...

Cirque du Soleil a sustinut reprezentatii si la Bucuresti, cel mai recent in luna septembrie, cu spectacolul "Alegria".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.