Statele Unite vor oferi Israelului avioane militare cu decolare si aterizare verticala solicitate de statul evreu invocand amenintarile reprezentate de Iran, Siria si de grupurile islamiste din Peninsula Sinai, relateaza presa israeliana si americana.

Statele Unite vor furniza Israelului sase avioane de tip V-22 Osprey, in cadrul asistentei militare oferite statului evreu, a anuntat secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

Hagel a precizat ca livrarea aeronavelor va fi "accelerata", acest lucru insemnand ca Israelul va primi rapid avioanele, iar acestea vor fi compatibile cu tehnologia militara israeliana.

Potrivit postului american NBC, Israelul ar putea primi in cel mult doi ani cele sase avioane V-22 Osprey, care decoleaza si aterizeaza ca elicopterele.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat ca Israelul a solicitat in urma cu cateva zile avioanele, argumentand ca se confrunta cu amenintari din Iran, Siria si Peninsula Sinai (Egipt), scrie MEDIAFAX.

Aviatia militara israeliana a efectuat, joi dimineata, doua raiduri pe teritoriul Siriei, in regiunea Damasc si in provincia Latakia, a confirmat un oficial din cadrul Administratiei Barack Obama. Saptamana trecuta, Israelul a avertizat ca ar putea ataca Iranul, in contextul in care specialisti internationali afirma ca regimul islamist de la Teheran ar putea avea in circa o luna suficient uraniu purificat la nivelul necesar fabricarii unei bombe atomice. Israelul, Statele Unite si mai multe tari occidentale suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.