Un seism cu magnitudinea de 6,6 s-a produs joi in largul coastelor chiliene, a anuntat Institutul de geofizica american (USGS), fara a raporta pentru moment eventuale pagube.

Seismul a avut loc la ora 23:03 GMT iar epicentrul sau s-a situat in oceanul Pacific la 54 de kilometri sud-vest de Coquimbo, in Chile, si la 363 kilometri nord-nord-vest de Santiago, la o adancime de aproximativ 10 kilometri, scrie MEDIAFAX.

Centrul de observare pentru tsunami in Pacific, cu sediul la Hawaii, nu a emis o alerta de tsunami si nu a semnalat pagube importante.

Chile este situat pe ceea ce geologii numesc centura de foc a Pacificului, unde activitatea seismica este deosebit de intensa.

Tara a fost afectata de un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,8 in februarie 2010, care s-a soldat cu moartea a 200 de persoane si distrugerea a numeroase cladiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.