Spatiul aerian al Statelor Unite va fi populat in curand cu drone comerciale care vor fi folosite pentru cartografierea terenurilor si supravegherea culturilor agricole, iar companii startup investesc deja in software-ul necesar dirijarii acestor aparate.

Investitorul Tim Draper, care a facut plasamente in Hotmail, Skype si Baidu, sustine in prezent DroneDeploy, o companie startup care lucreaza la un astfel de software, se asteapta ca dronele sa fie capabile la un moment dat sa ii aduca si cina.

"Companiile vor putea prin intermediul dronelor sa ne anticipeze fiecare nevoie si sa faca livrari fara implicare umana. Orice, de la pizza la cumparaturile personale vor putea fi asigurate de drone", a spus Draper.

In primele noua luni ale acestui an, investitori din Statele Unite au plasat 40,9 milioane de dolari in startup-uri legate de drone comerciale, de peste doua ori mai mult decat in intreg anul 2012, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers si National Venture Capital Association, scrie MEDIAFAX.

Congresul SUA a cerut Administratiei Federale pentru Aviatie sa dezvolte un plan prin care dronele sa fie integrate in spatiul aerian american pana in 2015 si sa creeze mai rapid standarde destinate acestora.

Nu doar startup-urile anticipeaza extinderea utilizarii dronelor de la sectorul militar la cel comercial. Compania ConocoPhillips a anuntat ca dronele ar putea fi utilizate pentru monitorizarea sloiurilor de gheata si a mamiferelor marine in regiunea arctica.

In fabricarea de drone pentru uz comercial ar putea sa se implice si producatori consacrati de drone ca AeroVironment Insitu, divizie a Boeing, si Israel Aerospace Industries din Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.