Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cere, cu ocazia summitului Consiliului European, suspendarea negocierilor intre UE si SUA pentru acordul de liber-schimb, in contextul acuzatiilor privind spionajul practicat de serviciile secrete americane.

"Cred ca trebuie sa suspendam acum negocierile" pe tema acordului de liber-schimb, a declarat, conform agentiei ANSA, Martin Schulz la inceperea reuniunii Consiliului European, scrie MEDIAFAX.

"Exista anumite standarde si criterii care trebuie respectate, altfel nu are sens sa mai discutam unii cu altii", a adaugat Schultz.

Summitul Consiliului European a inceput joi, la Bruxelles, fiind dominat de scandalul declansat de amploarea activitatilor de spionaj ale serviciilor secrete americane. Cu ocazia venirii la summitul Consiliului European, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, al carei telefon mobil probabil a fost monitorizat de Statele Unite, a declarat ca "spionajul intre prieteni nu se face".

"Avem nevoie de incredere intre parteneri, iar aceasta incredere trebuie restabilita. Aceasta situatie cu supravegherea vizeaza toti cetatenii", a spus Merkel.

"Nu putem accepta in niciun caz acest spionaj sistematic, va trebui sa luam masuri", a declarat, la randul sau, premierul Belgiei, Elio du Rupo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.