Pakistanul sustine in secret, in decursul mai multor ani, atacurile cu avioane fara pilot conduse de catre americani pe teritoriul sau, desi in mod public Islamabadul denunta aceste actiuni, a anuntat miercuri cotidianul The Washington Post.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif s-a intalnit miercuri cu presedintele american Barack Obama, la Casa Alba, si a cerut ca Washingtonul sa inceteze atacurile cu drone in Pakistan. Totusi, potrivit cotidianului american, documente secrete si note ale serviciilor pakistaneze arata ca CIA, care gestinoneaza programul avioanelor fara pilot, i-a transmis Islamabadului informatii privind aceste atacuri.

Potrivit The Washington Post, care citeaza documente secrete, cel putin 65 de atacuri cu avioane fara pilot au fost discutate intre cele doua state, in special, in cadrul unor reuniuni de la ambasada Pakistanului la Washington, unde documentele erau trimise direct oficialilor de la Islamabad, scrie MEDIAFAX.

Intr-unul dintre cazuri, documentele arata ca un atac din 2010 a fost realizat "la cererea Guvernului vostru". Un alt document pune in evidenta o misiune comuna a celor doua state pentru urmarirea unei tinte.

Documentele releva, de asemenea, ingrijorarile Statelor Unite, potrivit articolului co-semnat de catre Bob Woodward, unul dintre cei mai celebri jurnalisti ai The Washington Post, care a dezvaluit cazul Watergate in anii 1970. Publicatia mentioneaza ca Washingtonul este ingrijorat de o posibila infiltrare a extremistilor in serviciile de informatii pakistaneze.

Potrivit acestui articol, Washingtonul pretinde ca are un "drept de a ucide superior tribunalelor si normelor fundamentale ale dreptului international".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.