Presedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat ca "inca nu au fost intrunite conditiile" pentru negocierile de pace cu opozitia siriana, in pofida eforturilor depuse pe plan international pentru organizarea unei conferinte de pace.

Evocand organizarea conferintei Geneva II, ceruta de Rusia si Statele Unite cu scopul de a gasi o solutie pentru conflictul sirian, Bashar al-Assad a afirmat ca "nu a fost fixata nici o data, iar conditiile inca nu au fost intrunite, daca vrem ca ea (conferinta) sa fie reusita".

"Care sunt fortele care vor lua parte? Ce legatura au ele cu poporul sirian? Aceste forte reprezinta poporul sirian sau statele care le-au inventat?", a intrebat el.

"Cum vor putea aceste forte sa reprezinte poporul sirian, daca ele traiesc in strainatate? Ele nu intraznesc sa vina in Siria", a adaugat Bashar al-Assad.

El nu a recunoscut niciodata Coalitia Nationala Siriana, care cere demisia presedintelui sirian, si a acuzat-o pe aceasta ca se supune ordinelor statelor occidentale, scrie MEDIAFAX.

"Solutia (pentru conflictul sirian) trebuie sa fie o solutie siriana", a afirmat Bashar al-Assad.

De asemenea, el a calificat miscarea Fratii Musulmani, o componenta a opozitiei, drept "grupare terorista". Fratii Musulmani este "o grupare terorista si oportunista (..) care foloseste religia in scopuri politice", a declarat el.

Comentand vizita trimisului special al Ligii Arabe si ONU in Siria, la sfarsitul lui noiembrie, presedintele sirian a subliniat ca Lakhdar Brahimi nu ar trebui sa "devieze" de la scopurile misiunii care i-a fost incredintata.

"Noi ii cerem sa-si respecte misiunea, sa nu devieze de la aceasta. El (Lakhdar Brahimi) a fost insarcinat cu o misiune de mediere, deci ar trebui sa fie un mediator neutru", a adaugat Bashar al-Assad.

"El nu ar trebui sa indeplineasca sarcinile impuse de catre alte state, ci sa se concentreze asupra dialogului dintre partile aflate in conflict", a subliniat presedintele sirian.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.