Aproape 20.000 de persoane de toate varstele au defilat, sambata, la Santiago de Chile, deghizati in morti-vii cu ocazia celei de-a sasea editii a Marsului Zombi din Chile, potrivit estimarilor politiei locale, informeaza AFP.

Sub un soare arzator, participantii, printre care s-au aflat familii intregi, venite intr-un numar record la acest eveniment, au pornit din Piata Italia din centrul orasului, pe fondul strigatelor de frica si al gemetelor de "zombi", transmite MEDIAFAX.

Inarmati cu tarusi si cutite pline de sange, cu chipuri de o paloare extrema, marcate cu rani adanci, sau purtand masti demne de cele mai inspaimantatoare filme de groaza, participantii au strabatut o distanta de doi kilometri, in cadrul unui eveniment prezentat ca un "act cultural".

Tema mortilor-vii a devenit in ultimii ani o reteta de succes la Hollywood, fiind abordata intr-o serie de filme si seriale TV cu mare priza la public, precum "Bun venit in Zombieland/ Zombieland", "Ziua Z: Apocalipsa 3D/ World War Z" si "The Walking Dead".

Totodata, o ecuatie care prezice ritmul in care oamenii ar deveni zombi a fost inventata de un matematician canadian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.