Rusia si Azerbaidjan s-au lansat in acuzatii reciproce dupa arestarea unui azer suspectat de crima care a fost la originea revoltelor anti-imigranti din Moscova de saptamana trecuta, a raportat vineri presa rusa, citata de AFP.

Ambasadorul azerbaidjanez la Moscova, Polad Biulbiul-ogly, citat de cotidianul Kommersant, a denuntat "o isterie" anti-Azerbaidjan in Rusia dupa arestarea lui Orhan Zeinalov, un imigrant clandestin azerbaidjanez, acuzat ca a ucis un tanar rus, Egor Scerbakov, intr-o suburbie a Moscovei.

Politia rusa "a incalcat normele procedurii penale" in cazul arestarii de marti ai lui Zemalov, a afirmat acesta pentru postul de televiziune Dojd, transmite MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al ministerului rus al Afacerilor Externe, Alexandr Lukasevici, citat de agentia Interfax, a respins imediat aceste acuzatii, afirmand ca criticile lui Biulbiul-ogly nu au "niciun fundament".

O inregistrare video a arestarii lui Zeinalov difuzata de YouTube il arata pe Zeinalov incatusat, batut si agresat verbal de catre politisti mascati, in timp ce nu opunea nicio rezistenta.

Mama sa, Iassiamian Zeinalova, a amenintat ca se sinucide daca politia continua sa il "bata si umileasca" pe fiul sau, intr-un interviu pentru jurnalul online rus LifeNews.

Zeinalov a pledat nevinovat joi in fata unui tribunal din Moscova, desi anchetatorii au asigurat initial ca acesta si-a recunoscut vinovatia, conform agentiei Interfax.

Reprezentantul azer pentru Drepturile Omului Elmira Suleimanova, citata de Interfax, a apreciat ca politia rusa a dat dovada de "brutalitate" si "a folosit forta fara a fi nevoie".

Aceasta a cerut autoritatilor ruse sa respecte drepturile de migrant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.