Puternicul cutremur care a afectat partea centrala a Filipinelor la inceputul saptamanii s-a soldat cu 172 de morti, iar alte 22 de persoane sunt date disparute, inclusiv cinci copii, potrivit unui bilant provizoriu anuntat vineri de autoritati.

Pe insula turistica Bohol, epicentrul cutremurului, s-a inregistrat cel mai important bilant, de 160 de victime, a anuntat serviciul Protectiei Civile in regiune. Alte 12 persoane au murit pe alte insule.

In plus, 22 de persoane au fost date disparute pe Bohol, inclusiv cinci copii care se jucau in apropierea unei cascade, a anuntat Dennis Agustin, seful politiei locale. Sperantele de a le gasi in viata sunt minime, potrivit acestuia.

"Este putin probabil. Cutremurul s-a produs acum patru zile. Unii se pare ca au fost acoperiti in alunecari de teren, altii de afla sub structuri surpate", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

Locuitorii s-au refugiat in cladiri neavariate de cutremur sau corturi, terorizati de multiple replici. Aproximativ un milion de persoane traiesc pe Bohol, o insula situata la aproximativ 600 de kilometri sud de Manila, cunoscuta pentru plajele, dealurile numite "Chocolate hills" si niste primate de talie mica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.