Increderea americanilor in economie a scazut in octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, din cauza ingrijorarii populatiei privind impactul blocajului politic asupra cresterii economice.

Indicele lunar Bloomberg Consumer Comfort a scazut la -31 de puncte, cel mai redus nivel dupa noiembrie 2011, de la -9 puncte in septembrie, potrivit datelor publicate joi.

Ponderea persoanelor care se asteapta la o inrautatire a evolutiei economiei a crescut cel mai mult de la prabusirea bancii Lehman Brothers in urma cu cinci ani, scrie MEDIAFAX.

Acordul aprobat joi de Congres, pentru cresterea plafonului datoriilor pana pe 7 februarie si finantarea guvernului pana pe 15 ianuarie, ar putea doar sa fi creat conditiile pentru o noua runda de confruntari, la inceputul anului viitor.

Impasul fiscal de la Washington nu a crutat aproape pe nimeni, americani din aproape toate grupele democrafice fiind tot mai ingrijorati.

"Oprirea activitatilor institutiilor guvernamentale a avut ca rezultat un declin neasteptat al increderii populatiei, care va avea ca efect reducerea consumului si a cheltuielilor de capital, in actualul trimestru", a declarat Joseph Brusuelas, analist al Bloomberg in New York.

Date separate au aratat joi ca un numar neasteptat de mare de americani au solicitat indemnizatii de somaj, saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.