Raportul Global Survey Index ne prezinta situatia sclaviei moderne: peste 30 de milioane de oameni din lumea intreaga traiesc fara libertate personala.

Potrivit raportului intocmit de fundatia Walk Free (WFF), aproape jumatate din populatia totala de sclavi din lume (14 milioane de oameni) se afla doar in India.

Pe locurile urmatoare in acest top al rusinii se afla China (2,9 milioane de oameni) si Pakistan. Nigeria, Etiopia, Rusia, Thailanda, Republica Democrata Congo, Myanmar si Bangladesh completeaza lista. Romania s-a clasat pe locul 125 in topul tarilor cu cei mai multi sclavi.

Din punct de vedere al prevalentei, Mauritania se afla pe primul loc: 4% din populatia sa traieste in conditii de sclavie. Urmeaza apoi Haiti, Pakistan, India si Nepal. Pe locul 6 in acest top al prevalentei se afla vecina noastra, Republica Moldova.

Motivele pentru aceasta stare de lucru variaza de la tara la tara, insa autorii au stabilit ca una dintre principalele cauze este ca ramane o "problema ascunsa", despre care nu se vorbeste deschis in societate. Acesta este si motivul pentru care fundatia a intocmit raportul, sperand sa atraga atentia asupra acestei crize demografice.

"Multe guverne nu vor dori sa ne asculte. Suntem deschisi colaborarii cu acele guverne care vor sa gaseasca metode mai bune de a administra aceasta problema contemporana",
a declarat directorul executiv al fundatiei WFF, Nick Grono.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.