Liceenii au blocat mai multe institutii, joi dimineata, la Paris pentru a protesta fata de expulzarea elevilor straini, dupa un caz foarte mediatizat al unei eleve rome originare din Kosovo, Leonarda Dibrani.

Patru licee pariziene, Maurice-Ravel, Hélène-Boucher, Charlemagne si Sophie-Germain, erau blocate si intrarile erau controlate in alte doua institutii, potrivit rectoratului.

"Cuvantul de ordine este mobilizarea pentru intoarcerea liceenilor expulzati", a declarat pentru AFP Steven Nassiri, purtator de cuvant al sindicatului liceenilor FIDL, apropiat de Partidul Socialist aflat la putere, contactat prin telefon in timp ce manifesta, joi dimineata, in fata liceului Charlemagne din Paris.

"Este inadmisibil ca sub un guvern de stanga sa fim obligati sa ne prezentam actele pentru a intra in liceu. Toata lumea are dreptul la educatie", a afirmat el, scrie mediafax.

Guvernul francez a lansat, miercuri, o ancheta administrativa privind conditiile in care a fost retinuta Leonarda, in varsta de 15 ani, din estul Frantei, la 9 octombrie. Concluziile sale sunt asteptate in decurs de 48 de ani, joi seara sau vineri.

Miercuri, cateva sute de liceeni s-au reunit in fata rectoratului din Paris pentru a protesta fata de expulzarea elevilor straini, dupa cea de saptamana trecuta, care a vizat unul dintre colegii lui, un armean scolarizat in capitala.

Elevii au scandat "Valls demisia !" si "Eliberati-l pe Khatchik!". In varsta de 19 ani, Khatchik Kashatryan a fost expulzat sambata catre Armenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.