Presedintele american, Barack Obama, a promulgat, joi dimineata, legea ce ridica plafonul datoriei si indeparteaza riscul unei incapacitati de plata, punand capat celor doua saptamani de batalie politica si incertitudinii pietelor, a anuntat Casa Abla.

Presedintele american a semnat textul dupa ce Congresul a ridicat, miercuri seara, plafonul datoriei tarii pana la 18 februarie.

Obama a afirmat anterior, intr-o interventie de la Casa Alba, ca alesii vor trebui sa recastige "increderea" americanilor dupa doua saptamani de confruntari politice si a afirmat ca isi doreste sa inceteze sa mai guverneze "din criza in criza".

Senatul american, apoi Camera reprezentatilor au adoptat succesiv, miercuri seara, cu o majoritate larga un text de compromis dezvaluit cu cateva ore inainte, dupa tratative intense si saptamani de dispute parlamentare, scrie MEDIAFAX.

Potrivit termenilor compromisului, Trezoreria a autorizat un imprumut pana la 7 februarie, iar statul federal este finantat pana la 15 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.