Liderii Senatului american au anuntat miercuri un acord de prelungire a limitei de indatorare a guvernului SUA pana pe 7 februarie si de reluare a activitatilor institutiilor federale, partial blocate, pana pe 15 ianuarie, relateaza MEDIAFAX.

Acordul prevede ca membrii Congresului sa incheie un acord mai larg asupra bugetului pana la data de 13 decembrie si a avut loc dupa ce Camera Reprezentantilor nu a reusit, marti, sa puna la punct un plan propriu.

Cele doua Camere ale Congresului trebuie sa adopte proiectul in aceeasi forma, acesta urmand apoi sa fie apoi trimis presedintelui Barack Obama pentru promulgare.

"Compromisul la care am ajuns va asigura economiei stabilitatea de care are nevoie", a declarat liderul majoritatii democrate din Senat, Harry Reid, care a spus ca este "un acord bipartinic istoric".

Liderul minoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell, a spus ca ultimele saptamani au fost dificile pentru Congres si pentru tara.

"Este speranta mea ca astazi vom putea lasa in urma unele dintre cele mai urgente probleme. Dupa evenimentele de ieri, am inceput impreuna cu liderul majoritatii o serie de discutii despre solutia prin care sa putem debloca activitatile guvernului si sa impiedicam defaultul. Am incredere ca putem incepe sa facem acest lucru de astazi", a aratat McConnell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.