Primarul Moscovei a declansat luni operatiuni de politie vaste impotriva imigrantilor, dupa o zi de la revolte urbane cu caracter xenofob in care au fost ranite 32 de persoane si care evidentiaza ascensiuna sentimentelor antiimigratie si ultranationaliste in Rusia.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost retinute luni dimineata intr-o piata angro de periferie de la Biriulovo, in sudul Moscovei, unde muncesc in special imigranti din sudul tarii sau din tari din Caucaz si Asia Centrala, a declarat pentru AFP serviciul de presa al Politiei din Moscova.

Aceste persoane au fost retinute in vederea verificarii "eventualei lor implicari in crime", a precizat politia.

Piata angro a fost luata cu asalt duminica de mii de participanti la revolte urbane care strigau "Rusia, rusilor!". Ei protestau fata de asasinarea unui tanar rus, saptamana trecuta, pe strada, in acest cartier, de catre un barbat identificat ca originar din Caucaz.

Dintre cele 23 de persoane ranite in cursul unor confruntari, duminica seara, intre participanti la revolte si politisti, opt - inclusiv doi politisti - au fost spitalizate, a anuntat Ministerul Sanatatii citat de Interfax. Primarul Moscovei Vladimir Sobianin a anuntat operatiuni de politie vaste luni, dupa o reuniune cu presedintele Vladimir Putin.

"S-a decis, in aceasta reuniune, sa fie mobilizate forte suplimentare, inclusiv serviciile in domeniul controlului migratiei, pentru a reinstaura ordinea", a declarat Sobianin, citat de Interfax.

Potrivit unei jurnaliste AFP de la fata locului, vehicule apartinand politiei erau prezente in cartier luni, accesul in piata era blocat, iar grupuri de locuitori continuau sa isi exprime nemultumirea si ostilitatea fata de imigranti, scrie MEDIAFAX.

Postul Rosia 24 a prezentat imagini in care apar coloane de barbati escortati, cu mainile pe cap, de politisti rusi. Primarul Moscovei a anuntat ca si alte piete din capitala vor fi vizate de operatiuni de politie. Aceste piete alimenteaza orasul cu fructe si legume, care provin in general atat din tara, cat si din tari vecine din Caucaz si Asia Centrala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.