Un proiect de lege privind migrarea, Immigration Bill, care vizeaza sa descurajeze imigranti ilegali sa se instaleze in M.Britanie, urmeaza sa fie publicat, el prevazand ca bancile si proprietarii privati care ofera chirii sa verifice statutul solicitantilor.

Proiectul vizeaza, de asemenea, o "eficientizare" a proceselor in apel, in cazuri de migrare. Insa Partidul Laburist considera ca textul nu "abordeaza unele dintre cele mai mari probleme" in domeniul imigratiei. Partidul Conservator a anuntat intr-o conferinta ca documentul va include masuri vizand "in primul rand deportarea infractorilor straini si analizarea apelurilor acestora ulterior", atunci cand "nu exista riscul unor consecinte negative grave".

Textul va introduce totodata obligatia ca imigranti temporari, ca de exemplu studentii straini, sa plateasca o contributie la Serviciul National britanic de Sanatate (NHS).

"Legea imigratiei va opri imigrantii sa foloseasca servicii publice la care nu au dreptul, va diminua factorii care atrag oameni sa vina in Marea Britanie si va usura darea afara a celor care nu ar trebui sa se afle aici", a declarat secretarul de stat britanic pentru Migrare Mark Harper. "Vom continua sa primim cei mai inteligenti si mai buni imigranti care vor sa contribuie la economia si societatea noastre si care vor sa joace dupa reguli", a subliniat el, adaugand ca "este necesar ca legea sa fie de partea celor care vor sa o respecte, nu a celor care vor sa o incalce".

Verificarea permisului de conducere al celor care solicita sa migreze va fi, de asemenea, prevazuta de proiect.

David Hanson, omologul lui Harper din cadrul Cabinetului laburist din umbra, le reproseaza conservatorilor faptul ca legea nu abordeaza unele dintre "cele mai mari probleme", referindu-se la "problemele privind controlul frontierelor, care devin tot mai haotice, intarzierile in efectuarea controalelor electronice sau esecurile birocratice ale UKBA (Agentia britanica pentru Control la Frontiere), care a impiedicat deportarea unor infractori straini", scrie mediafax.

Alt repros la adresa proiectului este ca "nu rezolva exploatarea pe piata muncii", subliniaza Hanson, insistand asupra faptului ca proiectul reprezinta o "oportunitate de rezolvare a unor probleme ca implementarea unui salariu minim, care sa raspunda unor ingrijorari legate de impactul imigratiei UE".

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Directorul ONG-ului Migrants' Rights Network (MRN) Don Flynn a declarat, pe de alta parte, ca realitatea contrazice punctul de vedere potrivit caruia imigrantii sunt atrasi de accesul gratuit la serviciile publice britanice. "Exista un numar foarte mic de imigranti care vin aici cu probleme de sanatate anterioare", a spus el. "Pur si simplu nu cred ca exista vreo dovada semnificativa ca servicii ca NHS este un factor de atractie" pentru imigranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.