Australianul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a spus ca "The Fifth Estate", un film despre istoria acestui site care a publicat sute de mii de documente diplomatice secrete, este "o mare siesta geriatrica".

Intr-o scrisoare adresata actorului care joaca rolul sau, Benedict Cumberbatch, Julian Assange protesteaza inca o data fata de acest film, care a fost prezentat in septembrie la Festivalul International de la Toronto.

"Cred ca sunteti un om bun, dar nu cred ca acesta este un film bun", spune Assange in aceasta scrisoare trimisa in ianuarie, dar care a fost facuta publica abia joi de autorul ei.

Britanicul Benedict Cumberbatch i-a cerut lui Julian Assange sa il intalneasca, dar acesta din urma, refugiat la ambasada Ecuatorului din Londra, a refuzat. O astfel de intalnire "ar putea parea ca legitimeaza un film care vrea sa insele publicul cu numeroasele sale inexactitati", a explicat Julian Assange, scrie MEDIAFAX.

Intr-un comentariu adaugat la finalul acelei scrisori, fondatorul WikiLeaks, despre care nu se stie daca a vizionat versiunea finalizata a filmului, a adaugat: "Rezultatul este o mare siesta geriatrica pe care doar Guvernul american poate sa il placa".

"The Fifth Estate", regizat de Bill Condon, va fi lansat in cinematografele nord-americane saptamana viitoare si are la baza doua carti - una scrisa de fostul purtator de cuvant al site-ului, germanul Daniel Domscheit-Berg, cealalta, de doi jurnalisti britanici, David Leigh si Luke Harding.

Julian Assange s-a refugiat in ambasada Ecuadorului din Londra, in iunie 2012, pentru a evita extradarea sa in Suedia, unde risca sa fie judecat pentru presupuse agresiuni sexuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.