Taifunul Fitow a lovit luni coasta de est a Chinei, cu rafale de vant care depaseau 200 de killometri pe ora, omorand cel putin doua persoane si impunand evacuarea altor cateva sute de mii de persoane.

Provinciile foarte populate Zhejiang si Fujian erau mobilizate la maximum, dupa ce Agentia meteorologica chineza a emis sambata o alerta cod rosu, cel mai inalt nivel.

Cel putin doua persoane au fost ucise dupa ce Fitow a atins orasul Wenzhou, a nuntat agentia de presa China Noua. Peste 1.200 de case s-au prabusit in aceasta municipalitate de coasta, a precizat postul national Radio China, scrie MEDIAFAX.

In unele zone din provincia Zhejiang, la sud de megalopolisul Shanghai, nivelul precipitatiilor a atins 29 de centimetri in decurs de 17 ore, de duminica si pana luni dimineata, potrivit agentiei China Noua.

Taifunul a atins continentul in primele ore, luni, in provincia Fujian, fiind insotit de ploi torentiale si provocand pene de electricitate masive, a anuntat anterior China Noua.

Acesta urma sa isi continue traiectroria catre nord-vest si sa slabeasca rapid in intensitate, potrivit Centrului meteorologic national.

Potrivit agentiei China Noua, 574.000 de persoane au fost evacuate in provincia Zhejiang si alte 177.000 in provincia Fujian.

Doi angajati ai portului Wenzhou, in Zhejiang, au fost dati disparuti si ar fi putut sa fi fost luati de mare, potrivit agentiei.

"Nu trebuie sa lasam pe nimeni in pericol", a declarat Li Qiang, guvernatorul provinciei Zhejiang.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.