Secretarul de Stat american John Kerry a catalogat luni ca "adecvata si legala" capturarea unuia dintre presupusii lideri Al-Qaida in Libia, calificata de catre autoritatile de la Tripoli drept o "rapire".

Statele Unite fac "tot ceea ce le sta in putere si ceea ce este adecvat si legal" pentru a pune capat amenintarii teroriste, a declarat Kerry in cadrul summitului Asia-Pacific din Indonezia.

Secretarul de Stat a refuzat sa spuna daca Tripoli a fost informat sau nu, afirmand doar ca Washingtonul are obiceiul de a "nu intra in detalii" despre acest tip de operatiuni cu guverne straine, a precizat el intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Guvernul de la Tripoli sustinea cu o zi in urma ca nu a fost informat de Statele Unite despre operatiunea fortelor speciale americane efectuata pe teritoriul Libiei, operatiune care a avut drept rezultat capturarea unui lider al retelei teroriste Al-Qaida, relateaza MEDIAFAX.

"Guvernul de la Tripoli solicita explicatii in legatura cu rapirea unui cetatean libian care era cautat de autoritatile din Statele Unite. (...) Guvernul libian a contactat autoritatile americane pentru a le cere explicatii in legatura cu acest subiect", se arata intr-un comunicat al Guvernului de la Tripoli.

Statele Unite au confirmat ca au efectuat operatiuni speciale in Somalia si Libia, capturandu-l, la Tripoli, pe un lider al retelei teroriste Al-Qaida, Abu Anas Al-Libi. Acesta este suspectat de implicare in atentatele comise in 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.