Ambasada SUA a reactionat fata de principalul scandal politic al saptamanii: amestecarea politicienilor in activitatea DNA, dupa expirarea mandatului lui Lucian Papici.

Ambasada SUA la Bucuresti precizeaza, intr-un raspuns la o solicitare MEDIAFAX, ca Statele Unite impartasesc obiectivul Guvernului roman de asigurare a independentei justitiei, DNA fiind de o importanta vitala si sustin ca numirile in functii in institutie sa fie facute prin proceduri corecte.

Misiunea diplomatica precizeaza ca este "esential" ca numirea inlocuitorilor procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru, care au "o importanta cruciala", sa fie "rezultatul unor proceduri corecte si al consultarilor, astfel incat DNA sa continue sa fie condusa de procurorii cei mai competenti, curajosi, cu realizari remarcabile in lupta impotriva coruptiei".

"Indemnam toate partile implicate: procurorul sef al DNA, procurorul general, ministrul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si Presedintia sa coopereze si sa se consulte in legatura cu acest subiect", se mai arata in raspunsul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, care isi exprima "admiratia si aprecierea pentru activitatea excelenta" a procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru.

Totodata, Ambasada subliniaza ca SUA, in calitate de aliat NATO si partener apropiat, "impartasesc obiectivul Guvernului Romaniei de asigurare a independentei si a profesionalismului sistemului de justitie si lupta impotriva coruptiei", iar "Directia Nationala Anticoruptie (DNA) este o institutie de o importanta vitala in aceste eforturi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.