Un vapor plin cu aproximativ 500 imigranti, veniti din Cornul Africii, a naufragiat, joi, in apropiere de Lampedusa (Sicilia), in sudul Italiei, provocand moartea a cel putin 93 de persoane, iar alte aproximativ 151 au fost salvate, a anuntat un purtator de cuvant al Pazei de Coasta.

"Pentru moment, avem 92 de morti si 151 de persoane salvate", declara un purtator de cuvant al Pazei de Coasta.

"Este o oroare, o oroare; aduc in continuu cadavre", a declarat, in lacrimi, primarul insulei, Giusi Nicolini, pentru agentia italiana Ansa, anuntand anterior 82 de cadavre gasite, intre care femei si copii.

Vaporul transporta intre 400 si 500 de imigranti. Cu putin timp inainte de ora locala 11.30 (12.30, ora Romaniei), Paza de Coasta si ambarcatiunile de pescuit au adus la mal 151 de persoane salvate. Numarul victimelor nu inceteaza sa creasca. Cadavrele care se afla in prezent pe cheiul Favarolo din Lampedusa vor fi transferate in hangarul aeroportului.

"Operatiunile de salvare sunt in curs", nu departe de Insulele Pelagie, in apropiere de Lampedusa, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul politiei vamale.

Potrivit anchetatorilor, pasagerii navei au dat foc la paturi pentru a semnala prezenta lor vaselor comerciale. Din cauza uleiului, vaporul a luat foc si s-a scufundat. Potrivit agentiei Ansa, un tanar tunisian a fost arestat de politie, dupa ce supravietuitori l-ar fi recunoscut ca fiind unul dintre pasageri. Potrivit anchetatorilor, vasul ar fi plecat din Libia, scrie MEDIAFAX.

Majoritatea imigrantilor erau originari din Somalia, a anuntat Antonio Candela, insarcinat cu asistenta sanitara la Lampedusa. Ei au fost salvati initial de ambarcatiuni turistice "alertate de tipetele" imigrantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.