Fostul director general al Intesa Sanpaolo Enrico Cucchiani va ramane inca sase luni angajat al bancii italiene fara responsabilitati specifice, dupa ce a demisionat duminica, urmand sa aiba dreptul astfel la o pensie mai mare din partea statului, scrie presa italiana.

Autoritatea pentru piata de capital a cerut explicatii bancii referitor la motivul pentru care Cucchiani este pastrat in continuare pentru inca sase luni ca angajat fara responsabilitati specifice.

Cucchiani, in varsta de 63 de ani, a renuntat dupa 21 de luni la conducerea bancii, din cauza unor divergente cu mai multi actionari nemultumiti de rezultatele institutiei de credit. Intesa, a doua mare banca din Italia, a anuntat, saptamana trecuta, demisia lui Cucchiani, cu efect imediat, din posturile de director general si director operational, scrie MEDIAFAX.

Banca a fost nevoita sa publice o clarificare marti, potrivit careia Cucchiani ramane de fapt angajat, urmand sa fie subordonat noului director general pana in aprilie anul urmator, insa fara functie sau responsabilitati anume.

In total, Cucchiani va primi de la Intesa 4,5 milioane de euro, inclusiv 900.000 de euro pentru perioada de sase luni in care va ramane angajatul bancii.

Cele sase luni ii vor permite lui Cucchiani sa se califice pentru beneficiile referitoare la pensie prevazute in contractul sau, a informat banca.

Presa italiana a afirmat, insa, ca mentinerea pentru inca sase luni a salariului fostului director general la acelasi nivel cu perioada in care conducea banca ii vor permite acestuia sa obtina pensia maxima la care ar avea dreptul de la statul italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.