Serviciile consulare americane vor continua, intr-o prima faza, sa emita vize strainilor doritori sa intre in Statele Unite, chiar si dupa un blocajul statului federal.

"Activitatile biroului de afaceri consulare vor continua local si in strainatate, ceea ce inseamna ca vor continua sa livreze vize si pasapoarte", a declarat in cadrul unei conferinte de presa purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, Jennifer Psaki.

Sute de mii de functionari americani nu stiu daca marti dimineata vor sta acasa, soarta lor depinzand de un eventual acord in ultimul moment al Congresului pentru a evita un blocaj al statului federal. Insa Psaki a asigurat ca ministerul sau, intr-o prima faza, va fi putin afectat de blocajul serviciilor publice, scrie MEDIAFAX.

"Daca va exista un blocaj guvernamental, activitatile Departamentului de Stat si ale (agentiei federale de ajutor international) USAID vor putea continua in mod limitat pentru o perioada scurta", a declarat Psaki, in special din cauza faptului ca bugetul pentru anul 2012-2013 a fost alocat in totalitate de abia in martie.

Printre altele, a argumentat Psaki, "Departamentul de Stat si USAID sunt agentii de securitate nationala care vor lua masuri pentru a continua munca in interes national, chiar si in cazul inchiderii si reducerii personalului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.