Un absolvent al Universitatii Yale din Statele Unite, care s-a pensionat in luna iunie, dupa ce a lucrat ca manager al unui important fond financiar american, a oferit acestei universitati de elita suma de 250 milioane de dolari, cea mai mare donatie din istoria sa de 312 ani.

Universitatea Yale a anuntat ca, dupa aceasta donatie generoasa primita de la Charles Johnson, fostul director al fondului Franklin Resources Inc., mai are nevoie doar de 80 milioane de dolari pentru a incepe lucrarile de construire a doua noi cladiri rezidentiale, in care viitorii studenti ai universitatii vor locui si vor manca.

Prin acele doua noi constructii, numarul studentilor de la Yale va creste cu circa 15% si va ajunge la peste 6.000, au anuntat reprezentantii acestei institutii de invatamant superior din New Heaven din statul Connecticut.

Charles Johnson, care a absolvit cursurile de la Yale in 1954, s-a retras din functia de presedinte al fondului Franklin Resources Inc., o companie care opereaza investitii in valoare totala de 817,3 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Informatia despre aceasta donatie generoasa vine intr-o perioada in care universitatea rivala, Harvard, din localitatea Cambridge din statul Massachusetts, a lansat o campanie de strangere de fonduri cu scopul de a obtine donatii in valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru a finanta o serie de noi initiative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.