Televiziunile americane CNN si NBC au renuntat la proiectele lor de filme despre fosta prima doamna a Statelor Unite si fost Secretar de Stat, Hillary Clinton, care este considerata un posibil candidat la alegerile prezidentiale americane din 2016.

Regizorul Charles Ferguson, care lucra la un documentar pentru CNN, a anuntat luni pe blogul publicatiei Huffington Post ca presiunile alesilor democrati si republicani au fost prea puternice.

"Atunci cand am contactat o serie de oameni pentru a-i intervieva, nimeni, dar absolut nimeni, nu a fost interesat sa ma ajute sa fac acest film", a explicat el.

"Niciun democrat, nicin republican - si cu siguranta nimeni care lucreaza cu familia Clinton - nu doreste sa aiba acces la familia Clinton, sau viseaza la o pozitie in administratia Hillary Clinton (...). Dupa ce am contactat mai mult de 100 de persoane, doua dintre ele, care nu aveau nicio legatura cu doamna Clinton, au fost de acord sa le intervievez cu chipul descoperit, dar eu banuiesc ca ar putea sa se dezica de ce au spus", a scris Charles Ferguson, scrie MEDIAFAX.

Charles Ferguson spune ca incepuse sa faca un film "ambitios, controversat si foarte vizibil", care sa fie independent si echitabil, despre fosta conducatoare a diplomatiei americane.

Dupa parerea sa, Hillary Clinton nu a cooperat la acest proiect si anumiti democrati erau ingrijorati ca ar putea fi vorba despre un film promotional. Republicanii au afirmat ca filmul ar face campanie pentru Hillary Clinton, care ar putea sa isi depuna candidatura pentru Casa Alba in 2016.

"Niciun partid politic nu voia ca filmul sa se faca", a declarat, in concluzie, Charles Ferguson.

"Dupa o dureroasa perioada de gandire, am decis ca nu puteam sa regizez un film de care sa fiu mandru. Acesta este motivul pentru care am renuntat la proiect, nu din cauza presiunilor de la CNN, ci dimpotriva", a adaugat cineastul.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

"Este o victorie pentru familia Clinton si pentru partide, care au devenit in zilele noastre masini de facut bani. Dar nu cred ca este o victorie pentru mass-media sau pentru poporul american", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.