Opozitia Frantei fata de intrarea Bulgariei in spatiul Schengen se bazeaza pe motive subiective ce isi au radacinile mai degraba in afacerile interne ale Frantei, afirma ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin.

Vighenin a declarat luni la Bruxelles ca Bulgaria poate acum sa astepte rabdatoare sa devina membru Schengen, avand in vedere ca a indeplinit toate cerintele de aderare, relateaza postul public de radio de la Sofia, BNR.

"Este dificil pentru mine sa inteleg ultimele declaratii. Noi am implementat toate caile posibile pentru exercitarea controlului si securizarea granitelor externe ale UE mult mai bine decat multe alte tari care sunt deja membre Schengen", a subliniat Vighenin, scrie MEDIAFAX.

Bulgaria nu are nevoie sa devina membru Schengen urgent, devreme ce tara se dezvolta bine, beneficiind de calitatea sa de membru UE, a adaugat Vighenin. Intre beneficiile pe care le va obtine Bulgaria ca membru Schengen se numara cele referitoare la sectorul turistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.