Presedintele Confederatiei Elvetiene Ueli Maurer a avertizat cu privire la efectele unei imigrari masive in Elvetia, intr-un interviu publicat duminica in ziarul Schweiz Am Sonntag.

Elvetia nu va putea face fata unei "astfel de imigrari, pe care a cunoscut-o in ultimii ani", nici pe plan demografic, intr-o tara atat de mica, nici pe cel cultural, a avertizat Maurer.

Membrii miscarii ecologiste Ecologie si Populatie (Ecopop) sunt, de asemenea, ingrijorati de cresterea numarului de imigranti, a adaugat el.

Ecopop a depus in 2012 o initiativa privind limitarea imigratiei in Elvetia pentru a proteja natura, apreciind ca o populatie numeroasa presupune o crestere a consumului si constructii noi, scrie MEDIAFAX.

Textul, intitulat "Oprirea suprapopularii. «Da» conservarii durabile a resurselor naturale", urmeaza sa fie supus unui vot popular pana in 2015. Acest text sugereaza ca rata de crestere a populatiei, din cauza migrarilor, nu trebuie sa depaseasca 0,2 la suta pe an, in medie pe trei ani.

Incepand din 2007, cand a intrat in vigoare o noua legislatie privind facilitarea procesului de imigrare a cetatenilor europeni in Elvetia, cresterea anuala a populatiei in aceasta tara este de 1,1-1,4 la suta, 80 la suta fiind din cauza imigrarii, potrivit ecologistilor.

"Aceasta inseamna ca numarul de locuitori a crescut aproape de cinci ori mai repede, decat cel din Europa, o rata de crestere care atinge valori comparabile cu cele din statele emergente, precum India", sustine Ecopop, care vrea sa limiteze imigrarea in Elvetia pentru a pastra terenurile agricole si pentru a lasa mai mult spatiu naturii si omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.